supe si ciorbe / legume si fructe
Acquacotta in stil toscan
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
400 g ciuperci, sterse cu un prosop umed, feliate subtire
200 g rosii prunisoare, decojite si tocate
3 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
3 oua
1 litru apa
2 linguri branza Parmesan ras
1/2 lingurita maghiran uscat
8 felii de paine veche de 1-2 zile
sare
piper negru proaspat macinat
fire proaspete de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga usturoiul si se caleste pana se face auriu, apoi se scoate si se adauga feliutele de ciuperci. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se amesteca si cand ciupercile sunt pe jumatate gatite, se adauga rosiile. Se toarna apa in oala, se sareaza si se continua gatitul 15 minute.
Se bat ouale intr-un castron impreuna cu Parmesanul ras si cu maghiran, apoi se toarna mixtura in supa clocotita; se amesteca.
Se pun 2 felii de paine pe fundul fiecarei farfurii individuale si se acopera cu 2 polonice de acquacotta.
Se orneaza cu fire proaspete de patrunjel.