Aknef

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Aknef
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aknef se gateste mai ales in timpul sarbatorii musulmane numite Aid el Kebir, asociate cu pelerinajele rituale la Mecca. Fiecare familie sacrifica un miel si, timp de o saptamana, animalul este savurat in toate formele imaginabile, uneori chiar retete diferite de la o zi la alta. Aknef se prepara dintr-o bucata de miel fiarta pe un pat de rozmarin, insotita de o „chorba” cu sofran.
stelute
Ingrediente : 1 kg pulpa de miel 8 anghinari 1 lamaie, sucul de la 1/2 lingurita de sofran 6 catei de usturoi, pisati 2 morcovi 30 g telina (tulpini si frunze) 1 legatura de patrunjel 1 ceapa mica 20-30 de fire de rozmarin proaspat 2 cani cu paste de dimensiuni mici, pentru supe 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de amidon sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata de coaja anghinarele si se scot inimile. Tulpinile curatate si inimile se pun in apa cu zeama de lamaie.
Se taie carnea bucati si se asezoneaza cu sare si piper, sofran si usturoi zdrobit.
Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac, sau un vas cu pereti compacti si doar cu fundul gaurit sita. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se pune apa in oala steamerului si se adauga putin sofran. Se da in clocot si se adauga morcovii intregi, telina, firele de patrunjel si ceapa.
In sita steamerului se asaza firele de rozmarin, iar peste ele se pun bucatile de carne.
In jurul bucatilor de miel se asaza anghinarele. Se asaza sita peste oala si se acopera.
Se fierbe incet, in abur, timp de 75 de minute.
Se filtreaza supa din oala si se pune deoparte 1 cana de lichid. Restul supei se toarna la loc, in oala.
Se taie morcovii fierti in rondele si se pun in oala. Se adauga pastele si se fierb 10 minute, la foc mare. Se amesteca amidonul cu cana de lichid pusa deoparte si cu putin sofran si se pune pe foc sa fiarba pana se evapora jumatate din cantitate.
Se servesc bucatile de carne stropite cu sos de sofran si garnisite cu inimi de anghinare. Supa se serveste separat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.