Albondigas cu sos de rosii si ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Albondigas cu sos de rosii si ardei
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g carne de porc, tocata 225 g carne de vita, tocata 1 ceapa, tocata marunt 50 g firimituri proaspete de paine alba 1 lingurita de oregano, uscat 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat 1 ou batut ulei, pentru prajit fire proaspete de oregano, pentru ornat orez fiert, ca garnitura sos de rosii si ardei (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron cele doua tipuri de carne tocata. Se adauga ceapa, firimituri de paine, oregano, chimen, sare si piper. Se amesteca bine cu mainile.
Se adauga oul si se amesteca din nou, apoi se modeleaza intre palme chiftele de dimensiunea unei mingi de golf.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc chiftelele 5 minute, in transe, pana sunt facute si rumenite uniform. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se transfera intr-o caserola adanca. Se toarna peste ele sosul de ardei si se fierbe totul 10 minute, amestecand cu grija din cand in cand, astfel ca chiftelele sa nu se rupa.
Se orneaza cu oregano si se servesc. Orezul fiert poate fi o garnitura excelenta.


Share
Taguri :
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de rosii si ardei
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica taiata fideluta 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si tocati 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt 2 catei de usturoi pisati 150 g rosii tocate, din cutie 400 ml zeama de carne de vita piper negru proaspat macinat sare
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc ceapa si ardeii grasi la foc mic, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga ardeii iuti si usturoiul si se calesc inca 2 minute. Se toarna in cratita rosiile si zeama de carne si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul incet, circa 15 minute. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.