fel principal / porc
Albondigas cu sos de rosii si ardei
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
225 g carne de porc, tocata
225 g carne de vita, tocata
1 ceapa, tocata marunt
50 g firimituri proaspete de paine alba
1 lingurita de oregano, uscat
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
1 ou batut
ulei, pentru prajit
fire proaspete de oregano, pentru ornat
orez fiert, ca garnitura
sos de rosii si ardei (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se amesteca intr-un castron cele doua tipuri de carne tocata. Se adauga ceapa, firimituri de paine, oregano, chimen, sare si piper. Se amesteca bine cu mainile.
Se adauga oul si se amesteca din nou, apoi se modeleaza intre palme chiftele de dimensiunea unei mingi de golf.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc chiftelele 5 minute, in transe, pana sunt facute si rumenite uniform. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se transfera intr-o caserola adanca. Se toarna peste ele sosul de ardei si se fierbe totul 10 minute, amestecand cu grija din cand in cand, astfel ca chiftelele sa nu se rupa.
Se orneaza cu oregano si se servesc. Orezul fiert poate fi o garnitura excelenta.
Sos de rosii si ardei
Ingrediente :
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica taiata fideluta
2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si tocati
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
2 catei de usturoi pisati
150 g rosii tocate, din cutie
400 ml zeama de carne de vita
piper negru proaspat macinat
sare
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc ceapa si ardeii grasi la foc mic, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga ardeii iuti si usturoiul si se calesc inca 2 minute. Se toarna in cratita rosiile si zeama de carne si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul incet, circa 15 minute. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.