Aluat din branza de vaci

Cautare:
deserturi / aluaturi
Aluat din branza de vaci
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 100 g branza de vaci slaba 1 ou 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui 80 g zahar 2 lingurite de zahar vanilinat 1 varf de cutit cu sare 3 lingurite de praf de copt 200 g faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 500 g Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca branza de vaci cu ulei, zahar vanilinat si sare.
Se amesteca praful de copt cu faina si apoi se adauga la amestecul de mai sus.
Se framanta totul foarte bine, dar nu timp indelungat, deoarece aluatul devine lipicios. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina.
Aluatul rezultat se imparte in 4 portii si se congeleaza ambalat in pungi de plastic. Poate fi pastrat 3 luni in congelator.
Cand se foloseste, se lasa la decongelat, in frigider, timp de 4-5 ore, apoi se prelucreaza ca un aluat proaspat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.