Aluat wonton

Cautare:
SMS Fotbal
/ garnituri
Aluat wonton
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Aceasta este o reteta de baza pentru prepararea aluatului pentru coltunasi wonton. Wonton sunt coltunasi care au margini mai mari si mai putin stranse decat jiaozi, sunt gatiti in zeama de carne de pasare si pot si socotiti atat ca fel principal, cat si ca gustare, sau ca parte a unei supe.
stelute
Ingrediente : 1 ou batut cu putina sare 3/4 lingurita sare 2 cani faina 1/3 – 1/2 cana apa, sau cat este nevoie faina suplimentara, daca este nevoie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se adauga 1/4 cana apa la oul batut.
Se cerne faina intr-un castron mare. Se face o adancitura in centrul gramezii si se adauga mixtura de ou si apa. Se incorporeaza in faina, amestecand constant. Se adauga apa cate este nevoie ca sa se obtina un aluat. Daca este nevoie, se adauga chiar mai multa apa decat prevede reteta.
Se modeleaza aluatul ca o bila si se framanta 5 minute, sau pana cand formeaza un aluat omogen si elastic. Se acopera si se lasa 30 de minute la odihna. Se aduce aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se ruleaza pana se obtine o foaie foarte subtire. Aceasta se taie patrate de 8 cm. Se pastreaza in pungi de plastic, in frigider sau congelator, pana cand le vine randul sa fie folosite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.