Ayam Bumbu Rujak – Curry de pui in lapte de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Ayam Bumbu Rujak – Curry de pui in lapte de cocos
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg carne de pui, taiata bucati 1/4 cana ceapa tocata 3 catei usturoi, feliati fin 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 cana nuca (sau arahide) pisata 1/4 lingurita curcuma, pudra 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brun 2 cani lapte de cocos 1 lingura ulei vegetal 3 cm bucata ghimbir, tocat 1 lingura zeama de lamaie 1 tulpina de praz, feliata 1/4 lingurita piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se combina ceapa, usturoiul, ardeiul iute, nuca, sarea, zaharul si 1/4 cana lapte de cocos. Se amesteca pana se obtine o pasta.
Se incinge uleiul intr-un wok (sau tigaie mai mare si mai adanca) si se soteaza pasta 1-2 minute, pana ce incepe sa degaje aroma.
Se adauga puiul, ghimbirul, prazul, piperul si zeama de lamaie si se frig 5 minute, la foc mediu.
Se adauga apoi restul de lapte de cocos si se lasa sa fiarba 45 de minute; se amesteca cat de des se poate.
Se serveste cand carnea este facuta iar sosul s-a ingrosat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.