Babakanoosh

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Babakanoosh
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 capatana mare de usturoi copt la cuptor (vezi reteta mai jos) 3 vinete mari, intregi, cu coaja cu tot 1 ceapa rosie medie, tocata 1/2 cana patrunjel tocat 1 lingura de busuioc proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita sos iute (Tobasco sau similar) sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : armeneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se frig vinetele pe gratar (sau pe o placa metalica asezata direct pe flacara aragazului), in mod uniform, pana ce se inmoaie, iar coaja este rumenita. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca. Se curata coaja iar miezurile se aduna intr-un castron mare. Se adauga usturoiul copt, ulei de masline, ceapa tocata, patrunjel, busuioc, sos iute, sare si piper.
Se serveste ca salata sau ca dip pentru paine sau legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.