Babi Kecap - Porc marinat in sos de soia

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Babi Kecap - Porc marinat in sos de soia
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne macra de porc, taiata cubulete 1 lingura sos de soia light 3 linguri sos de soia dark 2 linguri faina 1/2 lingurita faina 1/2 lingurita ghimbir, pudra 3 cm bucata ghimbir, feliata 120 g ciupercute mici, feliate 4 catei usturoi, feliati 1/2 lingurita boia iute 2 linguri apa 2 linguri vin de orez 2 lingurite zeama de lamaie 6 linguri ulei vegetal sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron faina cu sosul de soia light si pudra de ghimbir. Se amesteca bine. Se tavalesc bucatile de carne prin aceasta mixtura si se lasa sa stea 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, sau wok, si se frige jumatate din carne, intorcand-o de pe o parte pe alta, timp de 5 minute. Se repeta procedura pentru restul de carne. Faina in care au fost tavalite bucatile are tendinta de a se lipi de tigaie. Se lasa acolo, caci va ingrosa sosul.
Se scurge cea mai mare parte din uleiul din tigaie (se lasa cam 2 linguri) si se adauga usturoiul, ghimbirul si ciupercutele; se frig, amestecand continuu, timp de 1 minut. Se adauga sosul de soia dark, apa si carnea, se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, piper si boia iute si se frige, amestecand continuu, timp de 2 minute. Se adauga vinul de orez si zeama de lamaie inainte de a lua tigaia de pe foc.
Se serveste fierbinte alaturi de orez fiert si garnitura de legume (rosii, castraveti, salata).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.