Bake and Shark

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Bake and Shark
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Bake and Shark este ultima noutate pe plajele din Trinidad (desi se poate gasi si in alte locuri). In traducere “aluat copt si rechin”, bake and shark a fost creata in Maracas Bay, cea mai aglomerata plaja din Trinidad. Bake and Shark este un feld e senvici de lipie pufoasa cu peste puternic asezonat. Oferta de condimente a vanzatorilor este uliutoare: sosuri de coriandru, de usturoi, tamarind, legume diverse tocate, ardei iute etc.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de rechin dezosata, taiata bucatele 1 lingura cimbru proaspat 1 lingura frunze de arpagic tocate 1 lingurita usturoi pisat suc de limeta 1 lingurita sare 1/2 lingurita sos iute faina (sau pesmet) asezonata cu sare si piper ulei pentru prajit bake (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala carnea de rechin cu sos de limeta ca sa se indeparteze mirosul. Se asezoneaza bine cu arpagic, cimbru, usturoi, sare si sos iute. Se tavaleste carnea prin faina si se scutura ceea ce este in exces. Se prajeste, in transe, in ulei fierbinte, scuturand tigaia ca sa nu se lipeasca. Se scurg apoi bucatile de peste pe prosoape de hartie.
Se despica lipia pufoasa (bake) si se umple buzunarul cu bucati de peste si sos la alegere.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Bake
Ingrediente : 500 g faina 1 1/2 lingurita sare 4 lingurite praf de copt apa ulei pentru prajit
Indicatii : Se amesteca faina cu sare si praf de copt si se cerne. Se adauga apa, treptat, incat sa formeze in aluat moale care se framanta 10 minute. Se lasa 30 de minute la odihna. Se imparte in portii mai mici si se ruleaza fiecare dintre ele ca sa formeze un cerc de 12-15 cm diametru si 7-8 mm grosime. Se prajesc in ulei fierbinte pana ce se fac pufoase si plutesc deasupra uleiului; nu trebuie prajite prea mult, trebuie sa fie doar putin rumenite, iar cand sunt desfacute, sa fie coapte in interior. Se scurg pe prosoape de hartie.