Bami Goreng

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Bami Goreng
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrului Nasi Goreng care foloseste orez in loc de taitei. Exista multe variante ale retetei. De exemplu, se poate inlocui carnea de crabi cu creveti, cea de pui cu porc etc.
stelute
Ingrediente : 100 g taitei de orez cu ou 300 g piept de pui, dezosat si fara piele, taiat cubulete 2 linguri ulei de arahide (sau de porumb) 100 g morcovi, dati prin razatoare 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi tocati 3 cm bucata de ghimbir, tocat foarte fin 100 g praz, taiat bucati de 5-6 cm lungime si apoi julienne 150 g pastai de mazare 100 g carne de crabi 1/2 lingurita de sambal oelek (vezi reteta mai jos) 1/2 lingurita de zahar 5 linguri de sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se inmoaie taiteii timp de 5 minute, in apa calda. Se fierb apoi in apa cu sare timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se scurg din nou, cat mai bine.
Se incing 2 linguri de ulei intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc taiteii pana se fac crocanti. Se scot din wok si se pun deoparte, la cald.
Se incing alte 2 linguri de ulei in wok si se rumenesc bucatelele de piept de pui.
Se pun intr-o tigaie morcovii, ceapa, usturoiul, ghimbirul, mazarea si prazul si se soteaza 10 minute, la foc iute. Se adauga crabii si se asezoneaza cu sambal oelek, zahar si sos de soia. La urma se adauga taiteii.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salata Mechouia
Ingrediente : 1 lingura pasta harissa 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita de pasta de rosii 3 linguri de otet 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita de seminte de chimen
Indicatii : Se amesteca toate ingredientele.