Bamyali Tavuk – Pui cu bame

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Bamyali Tavuk – Pui cu bame
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 750 g bame sare 1/2 cana cu otet 2 cepe, tocata marunt 2 linguri de unt 500 g pulpe de pui, dezosate, fara piele, taiate cubulete 4 rosii medii, decojite si taiate bucati 2 linguri de pasta de rosii 2 ardei iuti verzi 2 cani cu zeama de carne de pui (sau preparata din cubulete de concentrat) 2 linguri de suc de lamaie ulei de floarea-soarelui
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Cu un cutit nascutit se reteaza terminatiile conice ale bamelor, fara a strapunge centrul lor. Se pun intr-o cratita cu apa fierbinte, se adauga otetul si se fierb 1-2 minute. Se spala bine si se scurg.
Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga ceapa si cubuletele de carne si se amesteca. Se gatesc la foc mediu 5 minute, amestecand frecvent. Se adauga rosiile si pasta de rosii, se acopera si se gatesc 10 minute, la foc mic. Se adauga 1 litru de apa fierbinte si se continua gatitul 25 de minute, la foc mediu.
Se aranjeaza bamele pe un strat uniform, intr-o cratita adanca. Deasupra, se asaza mixtura de pui. Se toarna in cratita zeama de carne si suicul de lamaie, se acopera cratita si se gatesc ingredientele 45 de minute, la foc mic.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.