Barcute cu crevete

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Barcute cu crevete
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50g creveti 50g palarii de ciuperci 2 fire ceapa verde 1 lingura lichior cirese zeama de lamaie 20g unt sarat 1/2 lingura sos vinegreta (vezi reteta mai jos) sare piper aluat fin (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se intinde aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se decupeaza cu ajutorul unei forme ovale, barcute. Se pun in tava si se coc in cuptorul incins la 180° timp de aproximativ 10 minute.
Se spala crevetii si se pun intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa la fiert timp de 10 minute. Se scot din apa, se cojesc si se usuca.
Se calesc separat ciupercile in unt topit timp de 1 minut. Se toarna sosul vinegreta, se adauga zeama de lamaie. Se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga apoi crevetele, sarea si piperul, dupa gust, si lichiorul de cirese. Se lasa la racit.
Se umplu barcutele cu compozitia de crevete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos vinegreta laotiana
Ingrediente : 1 lingurita zahar 1 lingurita sos de peste 1 lingura suc de lamaie (sau otet de orez) 2 lingurite apa
Indicatii : Se amesteca bine toate ingredientele.
Aluat tempura
Ingrediente : 1 ou 1 cana de apa foarte rece 1 cana cu faina
Indicatii : Se bate oul intr-un castron. Se adauga apa rece ca gheata si se amesteca bine. Se adauga faina, cernand-o, si se amesteca putin. Atentie, nu trebuie amestecat prea mult.