Barkuk - Miel cu scortisoara, miere si prune uscate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Barkuk - Miel cu scortisoara, miere si prune uscate
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg pulpa de miel, taiata in bucati 300 g prune uscate 100 g migdale decojite 1 ceapa taiata rondele subtiri 3 bucati (cca. 4-5 cm) rulou de scortisoara 1 lingurita scortisoara pudra seminte de susan 5 linguri miere 80 g unt 3 linguri ulei de masline sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 45 minute
Indicatii :

Se inmoaie prunele in apa timp de 30 de minute.
Se pune carnea intr-o cratita impreuna cu scortisoara, ceapa, unt, sare si 1 cana apa. Se gateste incet, la foc mic, timp de 90 de minute. Se scoate apoi carnea si se pastreaza la cald.
Se storc prunele si se pun in cratita, impreuna cu mierea si scortisoara pudra; se caramelizeaza la foc mediu.
Se prajesc migdalele intr-o tigaite impreuna cu uleiul de masline, iar semintele de susan se coc in cuptor, pe o tavita.
Se serveste carnea cu sosul de prune, garnisita cu seminte de susan si migdale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.