Basboussa

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Basboussa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g semolina 350 g zahar 60 g miez de nuca de cocos ras 200 g iaurt migdale decojite, tocate fistic decojit, tocat 1 lamaie, zeama de la cateva boabe de migdale si fistic intregi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 4 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina semolina cu nuca de cocos, 200 g zahar, iaurt si cateva linguri de apa rece.
Se amesteca bine si apoi se toarna mixtura intr-un platou mai adanc, se netezeste suprafata si se lasa sa stea 2-3 ore.
Se amesteca restul de zahar intr-o craticioara, impreuna cu 1/2 cana apa si zeama de lamaie; se fierbe incet, pana ce siropul se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calduta).
Se da platoul la cuptor, la 170 °C, timp de 1 ora. Se scoate apoi din cuptor si se taie romburi; se toarna deasupra siropul si se decoreaza cu migdale si boabe de fistic tocate si cateva boabe intregi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.