Basine cu iepure

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Basine cu iepure
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Basine este termenul tunisian ce denumeste piureul de sorg. Sorgul este o cereala cu bob mic, ce se cultiva in intreaga Africa. Basine seamana cu un piure de cartfofi dens, de culoare gri deschis.
stelute
Ingrediente : maruntaie de iepure, taiate bucatele 100 g carne de iepure, taiata bucatele 2 cepe medii, tocate 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat 3 1/2 linguri de bulgur de grau 1/4 lingurita de ienibahar, macinat 1/2 lingurita de menta, uscata 1 legatura de salata 1,2 kg carne de iepure 200 ml ulei de masline + 2 linguri 1 ceapa medie tocata 2 legaturi mici de cimbru, tocat 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1/2 lingurita de seminte de coriandru, macinate 1 lingura de rosii uscate la soare 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri de pasta de rosii 250 g sorg sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se amesteca bucatelele de maruntaie, carnea de miel si jumatate din ceapa tocata; se adauga apoi patrunjelul, bulgurul, ienibaharul, menta, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline. Se amesteca bine de tot pentru a forma o umplutura.
Se taie frunzele de salata in dreptunghiuri mari, se ia o portie de umplutura si se asaza in centrul dreptunghiului. Se infasoara salata in jurul umpluturii, ca la sarmale. In jurul sarmalei se infasoara folie de aluminiu. Se procedeaza la fel pana se epuizeaza intreaga cantitate de umplutura.
Pentru a gati carnea de iepure, se portioneaza pentru 8 persoane. Se incinge restul de 200 ml ulei intr-o cratita si se prajeste rapid carnea de iepure, ca sa retina sucurile. Se adauga apoi restul de ceapa tocata, sare si piper; se prajeste pana se rumeneste carnea. Se adauga cimbrul, harissa, coriandrul, rosiile uscate, usturoiul si pasta de rosii; se amesteca bine. Se gateste 10 minute, apoi se adauga putina apa ca sa subtieze sosul si se adauga sarmalale preparate mai inainte. Se gatesc ingredientele 20-25 de minute.
Pentru basine se amesteca sorgul cu o cana de apa si putina sare. Se fierbe la foc mediu, timp de 10 minute, amestecand continuu, pana se formeaza un piure dens.
Se serveste mancarea aranjand o portie de basine (piure de sorg) pe un platou, deasupra se asaza 2 sarmale, langa piure se pune o bucata de iepure; deasupra se toarna sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.