Bere de pelin negru

Cautare:
bauturi / alcoolice
Bere de pelin negru
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1.5 kg zahar brun 720 g melasa 18 litri apa 15 g pelin negru, tocat drojdie de bere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 20 litri Durata : 250 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun intr-o oala mare apa, zaharul, melasa si pelinul negru.
Se aduce la fierbere si apoi se fierbe la foc mic circa 30 minute, cu oala acoperita.
Se raceste la 20 grade, se strecoara si se adauga drojdia de zahar.
Fermentatia este completa dupa 5-7 zile.
Se pune berea in sticle in care s-a pus in prealabil cate o jumatate de lingurita de zahar si apoi se capseaza. Transvazarea se face prin sifonare.
Berea este gata de consumat in circa 10-14 zile.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.