Betisoare de pui cu usturoi si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Betisoare de pui cu usturoi si ghimbir
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/4 cana vin alb (sau supa de pui) 1/4 cana sos de soia 4 catei de usturoi tocati 1 lingura miere 1 lingura busuioc proaspat tocat (sau uscat) 1/2 lingurite ghimbir pudra (sau 2 lingurite ghimbir proaspat tocat fin sau ras) 1/2 lingurita amestec Chinese Five Spice Powder (vezi reteta mai jos) 1/4 lingurita fulgi de ardei iute rosu (sau boia iute de ardei) 1/4 lingurita piper proaspat rasnit 500 g piept de pui, fara piele si oase, taiat in fasii (betisoare) de 2-3 cm latime
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se amesteca primele noua ingrediente intr-un vas. Se retin 3 linguri de amestec pentru stropitul carnii.
Se introduce carnea in marinata, se acopera si se tine la rece cel putin 3 ore, avand grija ca bucatile de pui sa fie acoperite de marinata (in caz contrar, la 15-20 de minute, trebuie intoarse astfel ca sa se marineze uniform).
Se scoate carnea din marinata. Se frig betisoarele de pui 3-4 minute pe fiecare parte. Se stropesc cu marinata pusa deoparte in acest scop. Se mai lasa alte 2-3 minute pe fiecare parte. Se serveste imediat, alaturi de un sos la alegere (sos de soia, sos dulce-acrisor, sos iute)


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.