Bigos - Varza cu carne

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Bigos - Varza cu carne
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg varza 1 1/4 litri de zeama de carne de vita (sau preparata din cubulete de concentrat) 4 cepe, taiate pestisori 4 mere, taiate cubulete 200 g costita afumata, taiata fasii subtiri 150 g untura 800 g carne de vaca, curatata de grasime si taiata bucati 4 carnati de porc afumati, taiati bucatele sare piper 1 lingura faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : poloneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pun intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa totul sa fiarba pe foc mic, pana ce varza este facuta.
Cat timp fierbe varza, intr-o tigaie cu untura topita se pun cepele, merele si costita. Totul se prajeste putin, se adauga faina, iar dupa ce si faina s-a aurit, se toarna un pahar de supa. Dupa ce a dat cateva clocote, se toarna aceasta compozitie peste varza.
Carnea si carnaciorii se prajesc usor in untura si apoi se pun peste varza. Se da cratita la cuptor pana ce varza se rumeneste dupa preferinta. Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.