Biryani de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Biryani de miel
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o mancare foarte populara in India, gatita la ocazii speciale, in special la nunti.
stelute
Ingrediente : 2/3 cana cu lapte 1 lingurita de sofran 5 linguri de ghee (sau ulei de alune) 3 cepe medii, feliate subtire 1 kg pulpa de miel, curatata de grasime si taiata cubulete 7 linguri de iaurt 3 catei de usturoi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 2 lingurite de garam masala 2 lingurite de sare 1/4 lingurita de curcuma macinata 2 1/2 cani cu apa 2 1/4 cani cu orez basmati 2 lingurite de seminte de chimion negru 3 pastai de cardamom verde, intredeschise 4 linguri de suc de lamaie 2 ardei iuti verzi 1/4 legatura de fire proaspete de coriandru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierbe laptele intr-o craticioara impreuna cu sofranul; se pune apoi deoparte.
Se incinge ghee intr-o tigaie si se soteaza ceapa pana ce se face aurie. Se scot din tigaie jumatate din amestecul de ghee si ceapa si se pun deoparte, intr-un castronel.
Se combina intr-un castron mare carnea, iaurtul, ghimbirul, usturoiul, garam masala, 1 lingurita de sare si curcuma; se amesteca bine si se pune castronul deoparte.
Se pune din nou pe foc tigaia cu ghee si ceapa, se adauga mixtura de carne si condimente si se prajeste 3 minute, amestecand constant, dupa care se adauga apa. Se da in clocot si apoi se gateste la foc mic 45 de minute, amestecand ocazional. Daca bucatelele de miel inca nu sunt fragede, se mai adauga 2/3 cana cu apa si se gateste inca 15 minute. Odata ce apa s-a evaporat, se gateste, amestecand, inca 2 minute, dupa care se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Intre timp, se pune orezul intr-o cratrita. Se adauga semintele de chimion negru, cardamomul, restul de sare si apa; se fierbe orezul la foc mediu pana ce este pe jumatate facut. Se scurge. Se ia jumatate din orez si se pune intr-un castron.
Se pune mixtura de carne peste orezul ramas in cratita. Se adauga jumatate din mixtura de lapte si sofran, din sucul de lamaie, ardeii iuti si frunzele de coriandru. Se adauga mixtura de ghee si ceapa piusa deoparte, cealalta jumatate de orez, de lapte cu sofran, suc de lamaie, ardei iuti si frunze de coriandru. Se acopera cratita si se gatesc ingredientele 15-20 de minute, la foc mic, pana ce orezul este facut. Se amesteca bine si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.