Migdalele sunt foarte populare in China si intra in componenta unei mari varietati de deserturi.
Ingrediente :
675 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
100 g fulgi de migdale
225 g unt taiat cubulete
225 g zahar
1 ou, batut
1 1/2 lingurita esenta de migdale
50 migdale intregi, pentru decor
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
50 de biscuiti
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se cern faina, praful de copt si sarea. Se proceseaza fulgii de migdale intr-un blender, se adauga mixtura de faina si se proceseaza pana ce migdalele se amesteca bine cu faina. Se rastoarna mixtura din blender intr-un castron si se amesteca cu cubuletele de unt, pana ce amestecul are o textura faramicioasa. Se adauga zahar, ou si esenta de migdale si se amesteca bine de tot, pana ce se obtine un aluat moale. Se imparte aluatul in bilute de 2-3 cm diametru. Se asaza bilutele pe o tava de copt, la distanta de 5 cm una de alta si se aplatizeaza cu spatele unei linguri. Se preseaza o migdala intreaga in centrul fiecarui biscuit. Se incalzeste cuptorul la 160 °C si se coc biscuitii 15-20 de minute, pana ce incep sa se rumeneasca, dupa care se scoate tava si se lasa sa se raceasca biscuitii.