Biscuiti cu portocale si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Biscuiti cu portocale si migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Combinatia de untura si migdale da biscuitilor o textura cu totul deosebita: se topesc in gura, pur si simplu. Sunt perfecti alaturi de o cana cu cafea sau cu ciocolata fierbinte.
stelute
Ingrediente : 250 g untura 125 g zahar tos 2 oua, batute 1 portocala mica, coaja rasa si sucul de la 300 g faina 1 lingurita praf de copt 200 g migdale macinate 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 36 bucati Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pune untura intr-un castron mare si se bate cu un mixer electric, pana ce se face pufoasa. Se incorporeaza treptat zaharul tos.
Se continua amestecatul cu mixerul cat timp se adauga ouale, coaja rasa si sucul de portocala. Se mai amesteca 3-4 minute, apoi se adauga faina, praful de copt si migdalele macinate. Se amesteca bine, pana se formeaza un aluat.
Se framanta aluatul si se ruleaza, pe o suprafata presarata cu faina, ca sa se obtine o foaie de aluat de 1 cm grosime. Cu o forma de biscuiti, sau cu un pahar, se decupeaza 36 de cerculete de aluat; pentru a folosi cat mai eficient aluatul, bavurile se ruleaza din nou si se decupeaza.
Se asaza biscuitii, cu grija, pe o tava de copt. Se coc 10 minute, pana ce se fac aurii. Se lasa 10 minute pe tava, sa se raceasca putin.
Se amesteca zaharul pudra cu scortisoara. Se pune mixtura intr-o sita mica de ceai si se pudreaza biscuitii cat mai uniform. Se lasa apoi sa se raceasca complet.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.