Biscuiti cu portocale si nuci pecan

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Biscuiti cu portocale si nuci pecan
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ruloul de aluat poate fi preparat in avans si pastrat in frigider. Cand doriti sa preparati biscuitii, feliati doar aluatul, puneti nuci pecan deasupra feliilor rotunde si coaceti-le.
stelute
Ingrediente : 55 g faina de grau 55 g faina de grau care creste singura 85 g zahar brun 55 g orez macinat 30 g nuci pecan, tocate 1 portocala, coaja rasa de la 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 ou mare 24 de jumatati de nuci pecan, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 2 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron mare cele doua tipuri de faina, zaharul, orezul macinat, nucile tocate si coaja de portocala. Se amesteca bine.
Intr-un castron mic, se bat uleiul si ouale cu o furculita. Se adauga acest amestec in castronul cu faina si se amesteca cu o furculita pana ce se formeaza un aluat.
Se framanta aluatul cu mare grija, pe o suprafata presarata cu faina, apoi se ruleaza ca un cilindru de 30 cm lungime. Se infasoara in folie de plastic si se raceste 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se dezveleste ruloul de aluat si, daca este necesar, este remodelat ca un cilindru.
Se taie transversal 24 de felii, folosind un cutit ascutit. Se aranjeaza feliile, spatiate, pe 2 tavi de copt neaderente. Pe fiecare felie se asaza o jumatate de nuca pecan, presand-o usor.
Se coc biscuitii 10 minute, pana ce sunt fermi la atingere si se rumenesc putin. Se transfera biscuitii pe un gratar metalic, ca sa se raceasca complet. Pot fi pastrati in cutii bine inchise, maxim 5 zile.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.