Bolmentosche

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Bolmentosche
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana branza grasa de vaci 3 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1 lamaie, zeama si coaja rasa de la 1 cana smantana un praf de sare 3-4 linguri de faina 3 albusuri de ou 1/2 cana ulei 2-3 linguri zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se scurge bine branza de vaci intr-o sita si se transfera apoi intr-un castron. Se adauga galbenusurile de ou, jumatate din zahar, smantana, sarea, zeama si coaja rasa de lamaie. Se amesteca energic. Se cerne faina peste aceasta mixtura si se amesteca, cel mai bine cu un mixer electric. Se lasa apoi sa stea, la odihna, 30 de minute.
Intr-un vas separat, se bat albusurile pana ce se intaresc. Se adauga restul de zahar treptat, amestecand bine intre adaugari, pana ce se obtine un amestec omogen si ferm.
Se adauga acest amestec in mixtura de branza si se amesteca bine.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si se adauga jumatate din mixtura de branza. Se prajeste pana ce se rumeneste pe o parte, se intoarce si se prajeste in continuare. Cu doua furculite, si cu mare grija, se rupe aluatul in bucatele cat un dumicat care se prajesc in continuare, pana se rumenesc. Se scot din tigaie, se scurg de ulei si se pastreaza la cald. Se prepara si restul aluatului in acelasi mod.
Se aranjeaza bolmentosche-le pe un platou si se pudreaza generos cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.