Bonda

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Bonda
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Bonda este o gustare tipic dus-indiana; se gateste in doua varietati importante: dulce si picanta. Varianta dulce este preferata in Kerala si se prepara dupa o reteta diferita de oricare din restul Indiei.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa medie, tocata 3 cartofi fierti, taiati cubulete, circa 400 g in total 1 1/2 cana amestec de boabe de mazare si rondele de morcovi 2 ardei iuti verzi, tocati 1 lingurita suc de lamaie 1 cana faina gram (de naut) 1/2 lingurita seminte de mustar 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita praf de copt 1 cm bucata de ghimbir tocat marunt 1 legatura fire de coriandru proaspete, tocate 2 lingurite sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 20-30 bonda Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca cartofii si 1/2 lingurita sare cu o cana de apa fierbinte. Se lasa la inmuiat cateva minute, dupa care se sfarama cu o furculita pana se obtine un piure.
Se incing 5 linguri de ulei si se prajesc semintele de mustar. Se adauga ghimbirul, ardeiul iute si ceapa si se rumenesc.
Se adauga morcovii, mazarea, curcuma si 1 lingurita de sare si se gateste totul 10 minute, la foc mic. Se adauga piureul si se prajeste totul 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga suc de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Pentru a prepara aluatul se combina faina cu 3 linguri de ulei, 3/4 cana apa, 1/2 lingurita sare si praful de copt. Se amesteca bine de tot.
Se modeleaza mici bile din umplutura de piure si se ruleaza prin aluat. Se prajesc apoi in ulei fierbinte. Se obtin circa 20-30 de bonda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.