Borghol Bil Allouche

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Borghol Bil Allouche
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o mancare extrem de populara, destul de asemanator cu un risotto, daor ca , in loc de orez, care trebuie importat, se foloseste bulgur de grau, aliment de baza in nordul Africii.
stelute
Ingrediente : 500 g pulpa de miel, taiata bucatele 6 lingurite de curcuma, pudra 3 1/2 linguri de boia dulce 4 catei de usturoi, zdrobiti 7 linguri de ulei de masline 2 cepe, taiate rondele subtiri 4 lingurite de pasta de rosii 1/4 cana boabe de naut, inmuiate peste noapte 1 1/2 cana cu bulgur de grau, cu bob mare 1/4 cana cu mazare proaspata sare piper negru macinat 4 ardei iuti verzi, prajiti
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se transfera bucatile de carne pe un platou, se asezoneaza cu sare, piper, curcuma si usturoi zdrobit. Se stropesc cu ulei din belsug si se amesteca cu mana.
Se incinge putin ulei de masline intr-o cratita, se adauga ceapa, pasta de rosii, bucatile de carne si boabele de naut. Se toarna 2 pahare de apa si se da in clocot. Cand amestecul clocoteste, se adauga bulgurul, se amesteca si se acopera cu un capac. Se fierbe 35 de minute, amestecand ocazional.
La urma, se adauga mazarea si se amesteca. Se toarna continutul cratitei intr-un vas pentru cuptor si se da la cuptor, la 200 °C, timp de 10 minute. Se decoreaza cu ardei iuti prajiti in putin ulei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.