Boulanee (Coltunasi prajiti cu carne de vita)

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Boulanee (Coltunasi prajiti cu carne de vita)
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne de vita tocata 1 pachet foi de aluat (cu ou) patrate ulei de porumb 2 cartofi medii 1/2 lingurita sare 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1/2 lingurita boia iute 1/2 cana frunze de coriandru, tocate 4 cepe verzi, tocate 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 1/2 lingurita sare iaurt, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb cartofii cu coaja cu tot, pana ce sunt facuti. Se curata de coaja si se sfarama. Se adauga sare, jumatate din semintele de coriandru, boia, frunze de coriandru si ceapa verde. Se amesteca bine.
Intre timp se rumeneste carnea tocata impreuna cu restul de seminte de coriandru, sare si piper.
Se amesteca carnea tocata cu piureul de cartofi ca sa formeze umplutura pentru aluat. Se lasa sa se raceasca.
Se ia o foaie de aluat, se intinde pe un fund mare de lemn si se asaza in mijlocul ei o lingura de umplutura. Se umezesc marginile foii si se inchide apasindu-le, ca sa formeze un triunghi. Se impaturesc colturile triunghiului peste aluat, formand un fel de plic. Se aplatizeaza plicul apasand usor cu mana. Se formeaza astfel un boulanee.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se frig boulanee pe ambele parti, cam 4-5 minute, pana se rumenesc. Se sareaza si se servesc cu iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.