Branza de capra cu ruccola

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Branza de capra cu ruccola
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Voinicica, denumita in supermarketuri cu numele ei italienesc, ruccola, are un gust amarui-picant, asemanator unei ridichi.
stelute
Ingrediente : 250 g bacon, taiat cubulete 1 lingura ulei vegetal 2 branze mici de capra, rotunde si moi, circa 100 g fiecare 85 g ruccola 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita mustar cu seminte 2 lingurite otet de vin alb 2 linguri ulei de masline extra virgin sare piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incazeste cuptorul la 240 °C. Se incinge uleiul si se prajeste baconul pana se face crocant, apoi se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Pentru dressing, se amesteca usturoiul cu mustar, otet si ulei extra virgin. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se captuseste o tava de copt cu hartie pergament. Se taie rotitele de branza in jumatate, pe orizontala, si se asaza rondelele obtinute pe hartia pergament. Se coc la cuptor 5 minute sau pana ce incep sa se topeasca si se rumenesc deasupra.
Intre timp, se pune ruccola intr-un castron si se amesteca cu baconul. Se toarna dressingul deasupra si se amesteca cu grija, apoi se aranjeaza pe farfurie, ca un cerc, lasand mijlocul liber.
Se scoate branza din cuptor, se asaza cate o rondea in centrul farfuriilor cu salata si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.