Branza de capra in aluat

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Branza de capra in aluat
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 10 cepe mici, albe, mai dulci 300 g branza de capra 2 cani otet balsamic 1 cana miere 2 lingurite cimbru proaspat, tocat 4 foi de aluat 1/2 pachet unt topit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 30 ore 45 minute
Indicatii :

Cu o zi inainte, se taie cepele rondele si se inabusa in suc propriu, intr-o tigaie, la foc mic, timp de 4 ore, amestecand ocazional. Se lasa apoi sa se raceasca.
A doua zi, se taie branza de capra in 6 portii. Se mai gatesc cepele 2 ore, tot la foc mic, pana se caramelizeaza, apoi se adauga1 cana de otet balsamic si 3/4 cana miere. Se fierbe incet pana ce lichidul se evapora, mixtura avand consistenta unui sirop, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cimbrul tocat.
Se unge fiecare foaie de aluat cu unt si se asaza stiva. Se taie stiva in 6 parti si se asaza cate o bucata de branza in mijlocul fiecarei bucati de aluat. Se adauga cate 1 lingura de ceapa caramelizata si se infasoara aluatul ca sa formeze o punga, ridicand colturile si presandu-le impreuna, in varful pungii.
Se incalzeste cuptorul la 150 °C si se coc pungutele 5-6 minute, pana se rumenesc.
Se dizolva mierea ramasa in restul de otet balsamic, apoi se toarna peste pungute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.