Briose cu legume si fructe

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / gogosi
Briose cu legume si fructe
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g faina care creste singura 125 g faina integrala care creste singura 2 lingurite de scortisoara macinata 170 g zahar tos 55 g amestec de fructe uscate sau stafide 125 g morcovi, rasi fin 125 g dovlecei, rasi fin 125 ml ulei de floarea-soarelui 3 oua
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 briose Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge o forma cu 12 locasuri adanci, pentru briose, sau se tapeteaza locasurile cu cosulete de hartie incretita, speciala pentru briose; cosuletele trebuie sa fie adanci de 3-3,5 cm.
Se cern cele doua tipuri de faina, scortisoara si zaharul intr-un castron mare, adaugand si taratele ramase in sita. Se incorporeaza fructele uscate sau stafidele si se face o adancitura in centrul mixturii.
Intr-un alt castron, se bat morcovii, dovleceii, uleiul si ouale. Se toarna acest amestec in adancitura facuta in mixtura de faina si se amesteca pana ce aproape s-a incorporat, dar la suprafata mai raman vizibile, din loc in loc, mici cantitati de faina.
Se imparte mixtura intre locasurile de briose, umplandu-le cam doua treimi. Se coc 20-25 de minute, sau pana cand briosele sunt bine crescute, incretite in centru si elastice la atingere. Se transfera briosele, sa se raceasca, pe un grilaj metalic.
Se servesc briosele calde, sau la temperatura camerei. Sunt excelente chiar in ziua in care au fost coapte, dar pot fi pastrate cam 2 zile in containere bine inchise. Ca alternativa, in congelator pot rezista 3 luni.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.