Briose cu zmeura

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / gogosi
Briose cu zmeura
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Briosele sunt excelente cand sunt servite calde, proaspat scoase din cuptor.
stelute
Ingrediente : 200 g faina alba 1 lingura praf de copt 1 varf de sare 140 g zmeura 55 g unt 55 g zahar 1 ou, batut 200 ml lapte
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se folosesc cosulete de hartie pentru briose pentru a captusi cele 9 forme ale tavii de copt – fiecare locas masoara circa 7 cm diametru si 3 cm adancime.
Se cern intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Se adauga zmeura si se incorporeaza.
Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga zaharul, ouale si laptele si se amesteca pana ce mixtura se omogenizeaza. Se toarna mixtura in castron si se amesteca cu grija, exact cat sa se combine ingredientele. Amestecul nu trebuie sa fie foarte omogenizat.
Se toarna mixtura in locasurile de briose, umplandu-le circa doua treimi. Se coc briosele 18-20 de minute, pana ce cresc si se rumenesc.
Se transfera pe un grilaj metalic ca sa se raceasca putin si se servesc calde, sau se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi servite. Briosele pot fi pastrate 1-2 zile intr-un container bine inchis.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.