Briouate cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Briouate cu creveti
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g creveti mici 2 linguri de ulei de masline 300 g foi de placinta 1 ou Ulei, pentru prajit 100 g fasii de lamaie confiata 1 lingurita de paprika 100 g harissa sos Chermoula(vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun crevetii intr-un castron, se adauga sosul Chermoula si se amesteca bine.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga mixtura de creveti. Se gateste la foc iute, amestecand continuu, pana ce crevetii incep sa se rumeneasca.
Se intind si se ruleaza cateva foi de aluat. Se taie ruloul in 3 sau 4 portii egale, care apoi se deruleaza pentru a forma fasii de aluat. Se separa fasiile individual.
Se bate oul intr-un castron. Se pune putin amestec de creveti la capatul unei fasii de aluat si se impatureste de la stanga la dreapta si inapoi, pentru a forma un triunghi. Se obtine un plic triunghiular, numit briouatte. Se inchide plicul lipind marginile cu ou batut.
Se incinge uleiul pentru prajit intr-o tigaie mare. Se afunda briouatte in uleiul fierbinte, folosind o spumiera, si se prajesc pana ce se rumenesc. Se scot din ulei si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Se pun apoi pe un platou, se orneaza cu lamaie, paprika si harissa si se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.