Briouate cu fructe proaspete

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Briouate cu fructe proaspete
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Marocanii prepara aceste mici pliculete de aluat prajite, umplute de obicei cu o pasta pe baza de migdale, in special pentru musafiri. Aceasta reteta este o varianta ce foloseste fructe proaspete.
stelute
Ingrediente : 1 mar, curatat si taiat cubulete 1 kiwi, curatat si taiat cubulete 1 banana, curatata si taiata cubulete 1 para, curatata si taiata cubulete 100 g capsuni, curatate si taiate cubulete 100 g nuci decojite, macinate 1 lamaie, sucul de la 100 g zahar 2 linguri de apa de flori de portocal 50 g unt 4 foi de placinta (yufka) 1 galbenus de ou ulei pentru prajit 50 g zahar pudra, pentru ornat 20 g scortisoara macinata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu zahar si apa de flori de portocal. Se toarna cate putin din acest amestec in bolurile cu fructe taiate cubulete si se lasa fructele 5 minute, la inmuiat.
Se topeste untul intr-o tigaie. Se prajesc, separat, cubuletele de para, mar, capsuni, kiwi si banana. Se scirg fructele si se pun intr-un castron mare. Se adauga nucile macinate si se amesteca bine.
Se pun foile de patiserie una peste alta si se impaturesc mai intai in jumatate, apoi in sferturi. Se taie fasii. Se bate galbenusul d eou intr-un castronel si se pune deoparte.
Se pune cate o parte din umplutura de fructe pe fiecare fasie de aluat. Acesta se impatureste in triunghiuri, intai spre dreapta, apoi spre stanga si tot asa. Se fixeaza fiecare triunghi ungand cu galbenus de ou marginea.
Se prajesc aceste briouate 3-4 minute, in ulei incins. Se scot cu o spumiera si se presara, intr-un mod cat mai decorativ, cu zahar pudra si scortisoara.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.