Briouate cu miere

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Briouate cu miere
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
La ocaziile festive se prepara munti intregi de briouate cu migdale si miere. Foile de aluat crocante invelesc, cel mai adesea, o umplutura de migdale, scortisoara si apa de flori de portocal. Cele mai populare briouate au forma triunghiulara, sau de rulou.
stelute
Ingrediente : 1 kg migdale ulei, pentru prajit 375 g zahar 2 lingurite de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de guma de mastic 2 linguri de unt 3 1/2 linguri de apa de flori de portocal 2-3 galbenusuri de ou 10 foi de placinta (yufka) 1 kg miere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun migdalele intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la inmuiat pana ce coaja se poate indeparta usor. Se scot din apa cu o spumiera, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga 250 g de migdale si se prajesc 5 minute. Se toaca cu un blender si se pun deoparte, intr-un castronel.

Se pun in blender eestul de migdale impreuna cu zaharul si se proceseaza pana se obtinee o mixtura fina si omogena.

Se pune mixtura de migdale si zahar pe un platou. Se adauga migdalele prajite si tocate si se amesteca.

Se adauga mastic, unt, apa de flori de portocal si scortisoara. Se amesteca si s eframanta mixtura pana formeaza un amestec omogen.

Se taie fasii foile de placinta. Se pune o portie mica de umplutura la capatul fiecarei fasii. Se impatureste repetat fasia ca sa se obtina o forma triunghiulara. Se ung briouate-le obtinute astfel cu galbenus de ou. Se prajesc rapid in ulei si se inmoaie in miere.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.