Briouats - Patiserie egipteana cu umplutura dulce-acrisoara

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Briouats - Patiserie egipteana cu umplutura dulce-acrisoara
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g foi de placinta 350 g carne tocata de vita 1 ceapa tocata marunt 2 oua batute 2 lingurite scortisoara macinata 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita ghimbir macinat cateva fire proaspete de patrunjel, tocate cateva fire proaspete de coriandru, tocate cateva fire proaspete de hatmatuchi, tocate 1 lingurita zahar pudra 60 g unt 4 linguri ulei de masline + extra pentru prajit sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute (nu trebuie sa se rumeneasca). Se adauga apoi carnea si se rumeneste cca. 10 minute, amestecand frecvent.
Se adauga ierburile tocate, sare, piper, paprika, ghimbir si jumatate din scortisoara. Se amesteca si se adauga ouale batute. Se amesteca rapid si se ia de pe foc.
Se intind foile de placinta si se taie patrate de 10 cm; se ung marginile patratelor cu unt topit.
Se asaza o lingurita din mixtura de carne pe fiecare patrat, se ruleaza si se preseaza cu degetele la capete, ca sa se fixeze.
Se frig rulourile in ulei fierbinte pana se rumenesc, apoi se scurg pe prosoape de hartie.
Se presara cu zahar si cu restul de scortisoara si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.