Bruschetta cu legume la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Bruschetta cu legume la gratar
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ardei gras rosu, mediu, curatat de seminte si taiat bucati 1 ardei gras galben, mediu, curatat de seminte si taiat bucati 2 dovlecei mici, feliati pe diagonala 1 capatana medie de fenicul, taiata felii subtiri, pe lungime 1 ceapa rosie, taiata rondele 5 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, taiati in jumatate, pe lungime 1 rosie mica, taiata in jumatate 1 paine ciabatta sau o bagheta, taiata in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in doua, transversal sare piper negru 6 frunze mari de busuioc
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge gratarul din cuptor la gradatia maxim.
Se acopera gratarul cu un singur strat de legume, asezand ardeii cu coaja in jos. Se ung cu ulei de masline si se coc pana ce se rumenesc putin, dar raman inca crocanti. Daca este necesar, se coc in 2 transe si se tine prima dintre ele la cald, in cuptor.
Se prajeste painea pe ambele parti.
Se freaca suprafata fiecarui sfert de paine cu usturoi si rosie, apoi se asaza deasupra legumele. Se stropesc cu uleiul ramas si se asezoneaza dupa gust. Se rup frunzele de busuioc si se imprastie peste legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.