Budinca de macaroane cu porumb si branza

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Budinca de macaroane cu porumb si branza
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta mancare este servita adesea ca garnitura, in locul cartofilor. Este prin ea insasi indeajuns de satioasa pentru a se putea constitui intr-un fel principal vegetarian.
stelute
Ingrediente : 225 g macaroane 40 g unt 4 linguri faina 450 ml lapte 1 lingurita mustar 1/2 lingurita scortisoara macinata 175 g branza Cheddar rasa 1 ou batut 1 ceapa tocata 3 linguri rosii tocate, din cutie 120 g boabe de porumb din cutie sare piper negru macinat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se fierb macaroanele in apa cu putina sare timp de 10 minute. Se scurg, se clatesc cu apa rece si se scurg din nou.
Se topesc 2 linguri unt intr-o cratita si se adauga faina. Se gateste 1 minut, amestecand, apoi se adauga laptele, amestecand constant. Se incinge mixtura pana incepe sa bolboroseasca, apoi se fierbe incet 5-10 minute.
Se adauga mustarul si scortisoara si doua treimi din branza rasa. Se asezoneaza dupa preferinta. Se gateste incet, amestecand frecvent, pana ce branza s-a topit, dupa care se ia cretita de pe foc si se incorporeaza oul. Se acopera cratita si se pune deoparte.
Se incinge 1 lingura de unt intr-o tigaie mica si se caleste ceapa verde impreuna cu rosiile si boabele de porumb, la foc mic, timp de 5-10 minute.
Se pun jumatate din macaroane intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se toarna peste ele jumatate din sosul de branza si se amesteca bine, apoi se asaza deasupra mixtura de rosii si porumb si se netezeste ca sa formeze un strat uniform.
Se pune restul de macaroane in tigaia in care este restul de sos de branza; se amesteca bine. Se asaza mixtura rezultata in strat uniform, in vasul termorezistent, deasupra stratului de rosii cu porumb.
La final, se adauga deasupra restul de branza rasa. Se coace la cuptor 45 de minute, pana ce stratul de branza se topeste si se rumeneste. Se lasa sa stea 30 de minute inainte de a fi servita; se serveste garnisita cu patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.