Budinca de migdale cu crema

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Budinca de migdale cu crema
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta reteta dateaza din vremea ocupatiei franceze a Mexicului si seamana destul de bine cu „Ile flotante” (Insula plutitoare – o insula de mereng pufos, plutind pe o mare de crema).
stelute
Ingrediente : 250 ml apa 15 g gelatina pudra 275 g zahar 1/2 lingurita esenta de migdale 6 oua, separate 1 varf de sare 475 ml smantana 1/2 lingurita esenta de vanilie scortisoara macinata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se toarna apa intr-o cratita; se presara gelatina pe suprafata acesteia. Se lasa sa stea cateva minute, pana ce capata aspect buretos. Se adauga atunci 225 g zahar si se asaza cratita pe foc mic. Se amesteca pana ce zaharul si gelatina s-au dizolvat, dupa care se adauga esenta de migdale. Se amesteca si se toarna mixtura intr-un castron. Se raceste in frigider pana ce incepe sa se inchege.
Se bat albusurile de ou pana ce se intaresc. Se bate si mixtura de gelatina pana ce se face pufoasa, apoi se incorporeaza in ea, cu grija, albusurile de ou. Se raceste noul amestec pana ce se intareste.
Intre timp, se prepara crema. Se pun intr-o cratita galbenusurile, zaharul ramas si sarea. Se adauga smantana si esenta de vanilie. Se gateste amestecul pr flacara foarte mica, pana ce incepe sa se ingroase si atinge o consistenta mai densa, care ii ingaduie sa imbrace fundul unei linguri de lemn.
Se pune crema in farfurii pentru desert. Se acopera fiecare farfurie cu o bucata de hartie pergament umeda, pana ce se vor servi, pentru a impiedica formarea pielitei la suprafata.
Se serveste crema cu cateva linguri de budinca (mereng), presarata cu praf de scortisoara.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.