Budinca de migdale

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de migdale
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Aceasta reteta se serveste la micul dejun, caci se crede ca ascute mintea! Se poate folosi lapte de cocos in locul celui de vaca.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ghee (sau ulei) 1/4 cana cu faina 1/2 cana cu migdale macinate 1 1/4 cana cu lapte 1/4 cana cu zahar frunze proaspete de menta, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se pune ghee-ul intr-o cratita mica, cu pereti grosi. Se topeste, la foc mic, amestecand frecvent ca sa nu se arda. Se micsoreaza flacara si se adauga faina, amestecand viguros ca sa nu se formeze cocoloase si aglomerari.
Se adauga migdalele, amestecand continuu.
Se adauga treptat laptele si zaharul, amestecand permanent. Se da mixtura in clocot si se fierbe 3-5 minute, pana cand mixtura este omogena si atinge consistenta unei supe crema.
Se transfera intr-un castron, se decoreaza cu frunze de menta si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.