Budinca de morcovi

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de morcovi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este un desert care arata impresionant si se serveste cald, alaturi de frisca. Se poate prepara in avans, caci se pastreaza foarte bine prin congelare; cand se serveste, se decongeleaza si se incalzeste. Pentru a prepara khoya, se pun 3 3/4 cani cu lapte intr-o oala mare, cu fund si pereti grosi. Se micsoreaza apoi flacara si se fierbe laptele 35-40 de minute, amestecand ocazional. Laptele trebuie sa se reduca mult, ramanand circa un sfert din cantitatea initiala; cand este complet gatit, trebuie sa aiba consistenta unui aluat lipicios.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg morcovi, curatati si dati prin razatoare 10 linguri ghee (sau unt) 2 1/2 cani cu lapte 3/4 cana cu khoya (lapte evaporat) 10 pastai de cardamom, boabele macinate de la 8-10 linguri de zahar 1/4 cana cu fistic, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se topeste ghee-ul intr-o cratita mare. Se adauga morcovii rasi si se gatesc 15-20 de minute, amestecand frecvent, la foc mediu, pana ce lichidul din morcovi s-a evaporat, iar acestia au inceput sa se inchida la culoare.
Se adauga laptele, khoya, cardamomul si zaharul. Se continua gatitul alte 30-35 de minute, pana ce mixtura capata o culoare maronie.
Se transfera budinca intr-un castron. Se decoreaza cu fistic si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.