Budinca de nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Budinca de nuca de cocos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g zahar 250 ml apa 1 rulou de scortisoara, 7-8 cm lungime 175 g miez de nuca de cocos deshidratat 750 ml lapte 4 oua 175 ml frisca 50 g migdale tocate fasiute de coaja de protocala, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Pentru a prepara un sirop de scortisoara, se pun zaharul si apa intr-o oala mare, se adauga scortisoara si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe, fara capac, circa 5 minute.
Se adauga miezul de nuca de cocos si se continua gatitul 5 minute, la foc mic si amestecand ocazional. Se adauga laptele si se amesteca pana cand mixtura incepe sa se ingroasa. Se scoate ruloul de scortisoara si se ia oala de pe foc.
Se bat ouale pana ce sunt pufoase. Se incorporeaza treptat mixtura de nuca de cocos, apoi se toarna combinatia intr-o oala curata.
Se gateste la foc mic, amestecand constant, pana ce mixtura se transforma intr-o crema groasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider pentru 2 ore.
Inainte de a fi servita, budinca se toarna in boluri individuale. Deasupra se pun frisca, migdale tocate si fasiute de coaja de portocala.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.