Budinca de orez cu citrice

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de orez cu citrice
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Reteta provine din zona prasului Fez, unde se serveste, de obicei, vara, la desert.
stelute
Ingrediente : 500 g orez 1 litru lapte 4-5 rulouri de scortisoara 1/2 portocala, taiata rondele subtiri 1/2 lamaie 1 portocala decojita si desfacuta feliute frunze de menta, pentru ornat 4 lingurite de scortisoara macinata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se spala orezul in 5-6 ape si se scurge bine de tot. Se pune apoi intr-o oala si se adauga laptele, rondelele de portocala, jumatatea de lamaie si batoanele de scortisoara. Se fierbe orezul 15 minute.
Se scot rondelele de portocala, jumataea de lamaie si rulourile de scortisoara. Se pune orezul in boluri individuale.
Se orneaza, decorativ, cu feliute de portocala, frunze de menta si praf de scortisoara. Se serveste cald, dar poate fi mancat si rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.