Budinca de orez cu fructe uscate

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de orez cu fructe uscate
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este o reteta care se serveste iarna. Folclorul chinez spune ca era servita condamnatilor la moarte, ca ultima masa inainte de a fi executati.
stelute
Ingrediente : 1 lingura alune 1 lingura seminte de pin 1 lingura seminte de lotus 225 g amestec de fructe uscate (stafide, prune, caise, smochine, kumquat) 2 litri apa 115 g zahar 225 g orez lipicios, inmuiat cel putin 2 ore in apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se inmoaie minim 1 ora alunele, semintele de pin si cele de lotus intr-un castron cu apa rece. Se inmoaie si fructele uscate, functie de fruct, atat cat este necesar ca sa se inmoaie. Se scurg, iar fructele mai mari se toaca bucatele mici.
Se da apa in clocot, intr-o cratita. Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga orezul scurs, alunele, semintele si fructele. Se da din nou mixtura in clocot, se micsoreaza flacara la minimul posibil, se acopera cratita si se fierbe mixtura 1 ora, amestecand frecvent. Textura trebuie sa fie cea a unei supe foarte groase.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.