Budinca de orez indiana

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de orez indiana
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 cana orez Basmati 2 cani apa 2 cani lapte 5 pastai cardamom usor zdrobite 1 1/4 cana zahar 1/4 cana migdale feliate 1/2 lingurita cardamom pudra 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura apa trandafiri 50 g alune prajite 50 g stafide inmuiate 1 ora in lichior
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se lasa 30 de minute orezul la inmuiat, in apa rece. Se scurge si se pune la fiert, in apa clocotita, la foc mediu, timp de 6 minute, pana ce este pe jumatate facut. Se scurge intr-o sita.
Intr-o oala, se pune la fiert laptele cu pastaile de cardamom, la foc mediu. Cand a dat in clocot, se adauga orezul si se lasa sa fiarba 30-40 minute, pana ce orezul este moale si a absorbit mare parte din lichid. Continutul oalei trebuie sa fie un lichid gros. Cand laptele incepe sa se ingroase, trebuie amestecat constant pentru a impiedica lipirea. Se adauga zahar, migdale, pudra de cardamom si nucsoara si se mai lasa pe foc alte 5 minute, amestecand permanent.
Se ia de pe foc si se pune deoparte. Se inlatura din orez pastaile de cardamom si apoi acesta se stropeste cu apa de trandafiri si se orneaza cu alune prajite si cu stafide.
Se poate servi cald sau rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.