Budinca de orez opt-comori

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de orez opt-comori
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Numarul 8 este considerat foarte norocos in cultura chineza, crezandu-se ca reprezinta cele 8 petale de lotus din budism. Acest desert este servit la ocazii speciale. Ca umplutura poate fi folosita orice combinatie de fructe si seminte.
stelute
Ingrediente : 225 g orez lipicios, inmuiat in apa rece minim 2 ore 100 g zahar 25 g untura 2 kumquat (sau alte fructe) uscate, tocate marunt 3 prune, tocate marunt 5 smochine uscate, inmuiate 20 de minute in apa calda, tocate 1 lingurita stafide 12 seminte de lotus (daca se folosesc seminte uscate, se inmoaie minim 1 ora in apa calda) 100 g pasta dulce de fasole rosie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se gateste in aburi orezul lipicios timp de 20 de minute, pana ce este facut. Se pune deoparte.
Cand orezul s-a racit, se amesteca cu zahar si untura, cu mana, pentru a forma o masa lipicioasa.
Se aranjeaza fructele uscate si semintele pe fundul unui castron. Deasupra se pune jumatate din orez si se preseaza, netezind in acelasi timp suprafata stratului de orez.
Se intinde pasta dulce de fasole rosie peste orez, iar peste aceasta se asaza rsetul orezului si se netezeste in strat uniform. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Se taie felii si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.