Budinca de paine cu condimente

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Budinca de paine cu condimente
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Este unul dintre deserturile gatite la ocazii sepciale, mai ales la nunti.
stelute
Ingrediente : 6 felii de paine, taiate in sferturi 5 linguri de ghee (sau unt) 10 linguri de zahar 1 1/4 cana cu apa 3 pastai de cardamom verde, semintele de la 5 1/4 cani cu lapte 1 lingurita de firisoare de sofran 8 boabe de fistic, inmuiate, curatate de coaja si tocate, pentru decor fulgi de migdale, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se prepara mai intai khoya, un fel de lapte condensat indian. Se pun 3 3/4 cani cu lapte intr-o oala mare, cu fund si pereti grosi. Se micsoreaza apoi flacara si se fierbe laptele 35-40 de minute, amestecand ocazional. Laptele trebuie sa se reduca mult, ramanand circa un sfert din cantitatea initiala; cand este complet gatit, trebuie sa aiba consistenta unui aluat lipicios.
Intre timp, se incinge ghee intr-o tigaie si se prajesc feliile de paine, intorcandu-le o singura data, pana ce se rumenesc. Se aranjeaza bucatile de paine prajita pe fundul unui vas termorezistent.
Se prepara un sirop amestecand intr-o oala zahar, apa si seminte de cardamom. Se da amestecul in clocot si se fierbe, la foc mic, pana ce se topeste zaharul iar siropul se ingroasa. Se toarna siropul peste bucatile de paine prajita.
Cand khoya este gata, se adauga restul de lapte si sofranul si se fierbe mixtura la foc mic, pana ce se reduce la jumatate. Se toarna mixtura de lapte peste painea imbibata cu sirop.
Se decoreaza budinca cu fistic si fulgi de migdale, dupa care se serveste cu, sau fara, smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.