Budinca de paine cu sos de whiskey

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Budinca de paine cu sos de whiskey
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 paine frantuzeasca (bagheta) 1 litru lapte 3 oua batute + 1 ou batut 675 g zahar 2 linguri extract de vanilie 150 g stafide 4 linguri unt topit 110 g unt 1 lingura whiskey
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 150 C. Se rupe painea in cubulete mici si se lasa la inmuiat in lapte, pana ce il absoarbe in intregime. Se adauga apoi 3 oua batute, 450 g zahar, vanilie si stafide. Se amesteca bine.
Se toarna untul topit intr-o cratita si se adauga mixtura de paine; se gateste pana cand un cutit infipt in centrul ei iese curat (cca. 1 ora). Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca impreuna untul ramas si restul de zahar, in bain marie, pana ce se dizolva zaharul. Se adauga rapid ultimul ou batut, cu grija sa nu se branzeasca. Se lasa sosul sa se raceasca si se adauga whiskeyul.
Se taie budinca de paine in cuburi si se asaza pe farfurii individuale. Se incalzeste putin sosul si se toarna peste fiecare portie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.