Budinca de tapioca

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Budinca de tapioca
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este unul dintre deserturile care provoaca reactii puternice. Unii il adora, altii il urasc, dar este extrem de popular in toata America Latina. Tapioca este o substanta asemanatoare amidonului, extrasa din radacina plantei de manioc. Este disponibila in mai multe forme, inclusiv granule, fulgi, pastile (numite perle de tapioca) si faina sau pudra de amidon. Se foloseste ca agent de ingrosare pentru supe, umpluturi cu fructe, budici, glazuri, etc., in mod foarte asemanator cu amidonul.
stelute
Ingrediente : 90 g perle de tapioca 750 ml lapte nedegresat 1 rulou de scortisoara 3 linguri zahar 2 linguri alune caju tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pune tapioca intr-o sita si se spala sub jet de apa rece. Se scurg perlele de tapioca si se rastoarna intr-o cratita. Se toarna laptele peste ele si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se pune apoi cratita pe foc, la flacara medie, si se da in clocot. Se adauga scortisoara, se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 30 de minute, sau pana cand cea mai mare parte a laptelui a fost absorbita. Se amesteca ocazional pentru ca tapioca sa nu se lipeasca de vas.
Se adauga zaharul si se fierbe incet alte 10 minute. Se scoate cu grija scortisoara si se varsa budinca in boluri individuale.
Se prajesc putin alunele caju, intr-o tigaita, cu grija pentru a nu se arde. Se presara apoi peste tapioca, in fiecare bol individual. Budinca se serveste mai degraba calduta, decat fierbinte sau rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.