Bulete de cod sarat

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Bulete de cod sarat
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g cod sarat 1/2 lingurita firisoare de sofran 1 lingura apa 1 ou batut 80 ml lapte 200 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 2 linguri ceapa verde tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat ulei de floarea-soarelui, pentru prajit chipsuri caraibiene (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Intr-un castron mare se inmoaie pestele 12 ore in apa rece. Se scurge apoi pestele, se spala sub jet de apa rece, se pune intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara a acoperi oala, 20-25 de minute. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza pielea si oasele; se face carnea fulgi, rupand-o cu o furculita. Se pune deoparte.
Intr-un castronel, se inmoaie sofranul in apa calda 2 minute. Se adauga oul si laptele si se amesteca bine.
Se cern faina si praful de copt intr-un castron mare, se adauga sare si piper si se amesteca bine. Se incorporeaza in mixtura pestele, ceapa verde, usturoiul si ardeiul iute. Se adauga mixtura de sofran, treptat, amestecand dupa fiecare adaugare, pana ce rezulta o pasta omogena.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga, cu lingura, mici portii de pasta care se prajesc, in transe, cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se servesc fierbinti sau reci, alaturi de chipsuri caraibiene.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Chipsuri caraibiene
Ingrediente : 1 cartof rosu taiat rondele cat mai subtiri 1 banana plantain taiata rondele subtiri ulei pentru prajit sare
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc rondelele de cartof si banana, in transe daca este nevoie, timp de 1-2 minute, sau pana cand sunt crocante. Se scot din ulei cu o spumiera si se lasa la scurs pe prosoape de hartie.
Se presara cu putina sare si se servesc.