Bulgogi - Carne de vita marinata si fripta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Bulgogi - Carne de vita marinata si fripta
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
"Bul" este termenul coreean pentru "foc" iar "gogi" inseamna "carne". Bulgogi este cel mai popular fel de mancare coreean cu carne de vita. In mod obisnuit, dupa ce este marinata, carnea este fripta pe gratar, dar poate fi si prajita in tigaie. Bulgogi este servit cu salata verde, frunze aromate sau cu amestecuri de condimente cum ar fi kimchi si ssamjang.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de vita macra, feliata subtire 5 linguri zahar 1/2 cana sos soia 4 catei de usturoi, tocati marunt 1/4 lingurita sare 5 linguri mirin (sake, optional) 2 linguri ulei de susan 2 linguri seminte de susan, prajite 6 cepe verzi, taiate bucati si despicate pe lungime 2 cani feliute de morcovi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca toate ingredientele (cu exceptia morcovilor) intr-un castron mare, se acopera si se lasa la marinat in frigider, cel putin 2 ore.
Se transfera totul intr-o tigaie mare sau wok si se gateste la foc iute, pana ce carnea este facuta.
Se adauga morcovii si se mai gateste inca 3 minute.
Se serveste cu orez cu bob lung.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.