Burritos cu fasole neagra

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Burritos cu fasole neagra
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Burritos (tortillas umplute si rulate) sunt una dintre cele mai populare gustari mexicane.
stelute
Ingrediente : 175 g fasole neagra uscata, inmuiata peste noapte si bine scursa 1 frunza de dafin 3 linguri sare marina 1 ceapa mica, rosie, tocata 225 g branza rasa 3 linguri ardei iuti murati (jalapenos) si tocati 1 lingura frunze de coriandru tocate 750 ml salsa de rosii (vezi reteta mai jos) 8 tortillas de grau (vezi reteta mai jos) avocado tocat, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 13 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune fasolea intr-o cratita. Se acopera cu apa rece si se adauga frunza de dafin. Se da in clocot, se acopera si se fierbe incet 30 de minute. Se adauga sarea si se continua fierberea alte 30 de minute, pana ce fasolea se fragezeste. Se scurge si se lasa sa se raceasca putin. Se arunca foaia de dafin.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu ulei un vas termorezistent.
Se combina fasolea cu ceapa, jumatate din branza rasa, coriandru si o treime din salsa. Se amesteca bine si se asezoneaza.
Se asaza o tortilla pe o suprafata curata. Se intinde o lingura cu varf din umplutura de fasole in mijlocul tortillei, apoi aceasta se ruleaza ca sa inchida complet umplutura. Se asaza burrito-ul astfel preparat in vasul uns cu ulei. Se repeta operatia cu reatul de tortillas.
Se presara peste burritos restul de branza rasa, astfel ca sa acopere o zona uniforma chiar pe mijlocul celor 8 burritos. Se da vasul la cuptor 15 minute, pana ce branza se topeste complet si incepe sa se rumeneasca. Nu se tine mai mult, caci marginile de la burritos vor incepe sa se arda.
Se servesc burritos imediat, ornate cu bucatele de avocado si cu restul de salsa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.